Ingredientai
- Grikiai 1 puodelis
- Morkos 5 vnt.
- Brokoliniai kopūstai 500 g
- Paprikos 5 vnt. patinkančių spalvų
- Pipirai 1 žiupsnelis maltų mišinio
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Šalto spaudimo rapsų aliejus 3 valg. š. kepimui
- Pomidorų tyrė 5 valg. š. patiekimui
Kaip gaminti
1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.
3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).
4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.
5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.
8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.
9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.
10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams