Ingredientai
- Obuoliai 1,5 kg nuluptų ir supjaustytų kubeliais
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 2 žiupsnelis
- Sviestas 80 g
- Spanguolės 4 valg. š. nebūtinai
- Medus 2 valg. š.
- Miltai 80 g
- Avižiniai dribsniai 150 g neskaldytų, greito paruošimo netinka
- Migdolai 60 g skiltelių ar riekelių
- Kokosų drožlės 40 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite obuolių gabalėlius su citrinos sultimis, cukrumi, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir druska, spanguolėmis (jei jas naudojate). Perdėkite į ovalų ar keturkampį stiklinį ar keramikinį kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.
3. Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą ir medų, suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolų riekeles ir kokosų drožles, dar žiupsnį druskos ir pamaišykite, kol ingredientai sulips į gumuliukus. Suberkite juos ant kepimo formoje paskleistų obuolių, padėliokite, kad būtų tolygiai pasiskirstę.
4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min., kol obuoliai bus minkšti, o dribsnių sluoksnis – intensyviai auksinis. Jei viršus pernelyg skrunda, galima pridengti folija, bet nudenkite ją likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, kad viršus būtų sausas, o ne drėgnas nuo iš obuolių kylančių garų.
5. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir dėkite su visu indu ant stalo – tegul kiekvienas įsideda, kiek nori. Skanaukite su šaukštu tiršto jogurto ar be nieko. Jei visko iš karto nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai