Ingredientai
- Cukinijos 2 vnt. mažų
- Paprikos 2 vnt. po saldžiąją raudoną ir geltoną
- Patisonas: 1 vnt.
- Pastarnokas: 1 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Varškės sūris 300 g riebaus
- Pomidorai 1 vnt. nedidelė skardinė kapotų su bazilikais
- Sūris 400 g tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 - tešlai ir 2 - įdarui
- Grietinė 400 ml 200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 200 g 150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Miltai 400 g tešlai
Kaip gaminti
- Česnakus nulupkite, sukapokite.
- Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
- Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
- Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
- Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
- Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita