Ingredientai
- Pomidorai 22 vnt. keliolika įvairiaspalvių vyšninių, po kelis juoduosius ir geltonuosius, bent vienas avietinis padažui
- Mocarelos sūris 150 g buivolų pieno
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kuminai 1 žiupsnelis malti
- Bazilikai 5 vnt. lapeliai papuošimui
- Alyvuogių aliejus 5 arbat. š. padažui
- Balzaminis actas 3 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir iš pusės jo išspauskite sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.
2. Supjaustykite visus pomidorus, o ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos