Ingredientai
- Pomidorai 400 g konservuoti savo sultyse
- Vištiena 1 vnt. 1,5 puodelio keptos, supjaustytos
- Vištienos sultinys 1 st. neriebaus
- Kumpis 300 g pusė puodelio kepto, kubeliais pjaustyto
- Ryžiai 1 st. 0,5 ilgagrūdžių
- Svogūnai 4 vnt. pusė puodelio smulkiai sukapotų
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Paprikos 1 vnt. žalios saldžiosios
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Čiobreliai 1 arbat. š. 0,5 susmulkintų
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, smulkintus salierus, kvadratėliais supjaustytą papriką ir maišydami kepkite, kol svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs.
2. Supilkite pomidorus su visu skysčiu, sultinį, suberkite ryžius, pasūdykite, pagardinkite čiobreliais, aitriąja paprika.
3. Puodo neuždenkite! Ant mažos ugnies vis pamaišydami virkite 20–25 min.
4. Kai suminkštės ryžiai, sudėkite vištieną, kumpį ir dar palaikykite ant ugnies, kad visi produktai vienodai įkaistų.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita