Ingredientai
- Moliuskai 36 vnt. nuplauti ir nuvalyti
- Svogūnai 1 vnt.
- Vynas 250 ml baltojo sausojo
- Žuvies sultinys 2 l
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Morkos 2 vnt. nuplautos ir nuskustos
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Makaronai 60 g plonyčių angel hair
- Grybai 10 vnt. išmirkytų džiovintų shiitake
- Žuvis 500 g baltų žuvų filė (pavyzdžiui, jūrų velnio)
- Krevetės 300 g be kiauto ir pašalinta vena
- Svogūnų laiškai 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sudėkite į puodą moliuskus, nuluptą ir sukapotą svogūną, supilkite vyną ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.
2. Kriaukles nusunkite (nuoviro neišpilkite, jo prireiks vėliau), išgliaudykite, keletą palikite neišgliaudytų sriubai papuošti.
3. Dideliame puode užvirinkite žuvų sultinį ir moliuskų nuovirą, sudėkite šafraną, susmulkintas morkas, salierus, makaronus ir grybus. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir maždaug 3 minutes dar pakaitinkite ant nesmarkios ugnies.
4. Tada sudėkite žuvį. Sriubai užvirus, pavirkite dar apie minutę, tada sumeskite krevetes ir išgliaudytus moliuskus. Virkite dar maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais. Tada įmaišykite svogūnų laiškus.
4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, sudėkite į ją atidėtus neišgliaudytus moliuskus ir ragaukite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Japonų