Ingredientai
- Miltai 125 g blynų tešlai
- Matcha arbatos milteliai 3 arbat. š. 2 šaukšteliai blynų tešlai ir 1 glazūrai
- Kiaušiniai 4 vnt. blynų tešlai
- Pienas 250 ml blynų tešlai
- Cukrus 15 g blynų tešlai
- Sviestas 35 g blynų tešlai
- Grietinėlė 500 ml riebios; kremui
- Cukraus pudra 215 g 65 g kremui ir 150 g glazūrai
- Vanilinis cukrus 10 g kremui
- Vanduo 4 valg. š. karšto; glazūrai
- Citrinos sultys 1 arbat. š. glazūrai
Kaip gaminti
Kodėl japoniškas? Lietinių tešlą paskaninsime žaliosios japoniškos arbatos matcha milteliais, kuriuos taip pat naudosime ir gamindami glajų. Ir nors apie matchą, tikiu, daugelis yra girdėję, tačiau retas kuris turi savo namuose ir beria jos į patiekalus.
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 22 cm skersmens tortui
Pirmiausiai iškepame blynus:
1. Į dubenį sijojame miltus, beriame matcha miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius ir išsukame šluotele.
2. Supilame pieną ir viską išsukame iki vienalytės masės. Galiausiai supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską išsukame.
3. Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ir iškepame plonus lietinius. Juos atvėsiname.
Gaminame kremą:
Visus jam skirtus ingredientus supilame ir suberiame į nemažą indą bei išplakame iki purios masės.
Surenkame tortą:
Dedame lietinį, tepame kremu, vėl lietinis ir vėl kremas. Torto viršuje turėtų būti lietinis. Tortą pastatome šaltai bent pusdieniui, kad subręstų.
Paruošiame glazūrą:
Visus jai skirtus ingredientus sumaišome nedideliame puode ir paverdame apie 5 min. ant nedidelės kaitros. Tortą apliejame paruošta glazūra.
Jei norisi, tortą galima papuošti taip, kaip jums patinka.