6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Japoniškas blynų tortas su žaliosios arbatos matcha milteliais

Japoniškas blynų tortas
Japoniškas blynų tortas / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Taigi, japoniškas blynų tortas. Iš anksto galiu įspėti – jis pavojingai skanus! Siaubingai pavojingai! Ir nors praėjo jau keletas dienų, kai juo mėgavomės, noriu dar ir dar, ir dar…

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Kodėl japoniškas? Lietinių tešlą paskaninsime žaliosios japoniškos arbatos matcha milteliais, kuriuos taip pat naudosime ir gamindami glajų. Ir nors apie matchą, tikiu, daugelis yra girdėję, tačiau retas kuris turi savo namuose ir beria jos į patiekalus.

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 22 cm skersmens tortui

Pirmiausiai iškepame blynus:

1. Į dubenį sijojame miltus, beriame matcha miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius ir išsukame šluotele.

2. Supilame pieną ir viską išsukame iki vienalytės masės. Galiausiai supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską išsukame.

3. Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ir iškepame plonus lietinius. Juos atvėsiname.

Gaminame kremą:

Visus jam skirtus ingredientus supilame ir suberiame į nemažą indą bei išplakame iki purios masės.

Surenkame tortą:

Dedame lietinį, tepame kremu, vėl lietinis ir vėl kremas. Torto viršuje turėtų būti lietinis. Tortą pastatome šaltai bent pusdieniui, kad subręstų.

Paruošiame glazūrą:

Visus jai skirtus ingredientus sumaišome nedideliame puode ir paverdame apie 5 min. ant nedidelės kaitros. Tortą apliejame paruošta glazūra.

Jei norisi, tortą galima papuošti taip, kaip jums patinka.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.