Ingredientai
- Duona 4 riekės sumuštinių
- Majonezas 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Jogurtas 1 valg. š. graikiško
- Špinatai 1 sauja
- Raudongūžis kopūstas 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Morkos 1 vnt.
- Avokadai 1 vnt.
- Paprikos 0,5 vnt. raudonosios
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Kumpis 2 riekės virto ir pjaustyto kalakutienos
- Sūris 2 riekės mėgstamo
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sumaišykite majonezą, garstyčias, graikišką jogurtą ir medų. Patepkite padažu duonos riekes.
2. Avokadą, papriką ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais.
3. Dėkite daržoves ant pirmosios duonos riekelės, o tarp jų, į patį vidurį, atsargiai įspauskite virtą kiaušinį. Ant viršaus dėliokite sūrį ir kumpį, tuomet špinatus ir smulkiai pjaustytą kopūstą. Užvožkite antrąją duonos riekele.
4. Sumuštinį susukite į popierių ir truputį suslėkite, kad visi ingredientai tvirtai laikytųsi. Prieš valgant galite perpjauti, kad gražiai matytųsi virto kiaušinio trynys.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Japonų