„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“

Japoniškos arbatos matcha desertas „panna cotta“
Japoniškos arbatos matcha desertas „panna cotta“ / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Želatinos lapelius pamerkite į šalto vandens dubenėlį ir palikite, kad jie suminkštėtų. Jei naudojate birią želatiną, miltelius užpilkite apie 1,5–2 šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

2. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite cukrų (kad būtų lengviau vėliau įmaišyti „matcha“ arbatą, galite nupilti maždaug 1/3 puodelio pieno ir jame išmaišyti arbatos miltelius). Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o pienas nepradės virti. Nukelkite nuo ugnies.

3. Želatinos lapelius nuspauskite, kad nuvarvėtų vanduo, sudėkite į šiltą pieną ir maišykite, kol ištirps (taip pat ir su želatinos milteliais, jei išbrinkinti milteliai sunkiai tirpsta, galite šiek tiek pakaitinti masę, tačiau jokiais būdais neužvirinkite, antraip želatina gali nestingti). Pabaigoje įmaišykite „matcha“ miltelius (arba supilkite pieną, sumaišytą su arbata).

4. Mažus indelius arba puodelius, arba stiklinaites švelniai patepkite riebalais (arba išpurkškite cooking spray) ir supilkite paruoštą masę. Laikykite šaldytuve, kol visiškai sukietės.

5. Galite patiekti indeliuose, kuriuose „panna cotta“ stingo, arba išversti juos į serviravimo lėkštę. Patiekiant pabarstykite „matcha“ arbata arba valgomais rožių žiedlapiais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.