Ingredientai
- Jaučio liežuvis 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis, smulkiai supjaustytas
- Česnakai 3 vnt. smulkiai supjaustyti
- Paprikos 1 vnt. didelilė, kubeliais supjaustyta raudonoji
- Pomidorai 5 vnt. supjaustyti kubeliais
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. arba pagal skonį; smulkiai supjaustyta
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto
- Kalendros 1 žiupsnelis šviežios
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Liežuvius išvirkite puode (2-3 valandos) su raudonėliu, druska ir pipirais. Vandens pilkite tiek, kad liežuviai būtų apsemti. Liežuvius išgriebkite ir atvėsinkite. Nuovirą atsidėkite.
2. Liežuvius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite liežuvius.
4. Išimkite liežuvius, atsidėkite į lėkštę, o keptuvėje tame pačiame aliejuje apkepkite iki geltonumo svogūnus.
5. Į keptuvę įdėkite česnakus, ankštinį pipirą ir apkepkite kelias minutes maišydami. Sudėkite pomidorus ir uždengę patroškinkite (jeigu reikia – įpilkite šiek tiek nuoviro), kol pomidorai suminkštės ir išleis sultis. Įpilkite nuoviro, sudėkite čili pipirus, užvirinkite ir kaitinkite 15-20 minučių, kad gautųsi tirštas padažas.
6. Sudėkite į padažą supjaustytą liežuvį ir dar kelias minutes pakaitinkite. Jei reikia, pridėkite druskos, pipirų – nusistatykite sau tinkamą skonį.
7. Apibarstykite kalendra, patiekite liežuvį pagal Peru tradiciją su ryžiais ir virtomis bulvėmis (arba virtais plantanais), gausiai aplieję padažu.