Ingredientai
- Jaučio liežuvis 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 0,25 vnt.
- Česnakai 5 skiltelės 2 verdant liežuvį ir 3 padažui
- Petražolės 2 sauja pora šakelių verdant liežuvį, likęs kiekis - padažui ir salotoms
- Juodieji pipirai 5 vnt. grūdeliai; liežuviui ir dar žiupsnis maltų salotoms
- Kvapnieji pipirai 5 vnt. grūdeliai; liežuviui
- Laurų lapai 3 vnt. 2 liežuviui ir 1 salotoms
- Druska 1,5 arbat. š. 1 liežuviui ir po gerą žiupsnį (arba pagal skonį) padažui ir salotoms
- Gražgarstės 60 g padažui
- Kaparėliai 2,5 valg. š. padažui
- Ančiuviai 4 vnt. filė; padažui
- Rauginti agurkai 1 vnt. arba marinuotas; vidutinis, pasmulkintas; padažui
- Šalotinis svogūnas 5 valg. š. smulkinto; padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. arba pagal skonį; padažui
- Alyvuogių aliejus 9 valg. š. padažui; ir dar šlakelis salotoms
- Bulvės 450 g mažų; salotoms
- Ridikėliai 10 vnt.
- Actas 3 valg. š. raudonojo vyno
- Kiaušiniai 6 vnt. kietai virti ketvirčiais pjaustyti; salotoms
Kaip gaminti
1. Liežuvį nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip trūks liežuvyje druskos). Sumažinkite kaitrą iki mažiausios, sudėkite prieskonines daržoves, prieskonius ir virkite dar apie 2-3 valandas arba kol liežuvis bus minkštas. Tikrinkite įsmeigę smeigtuką į storiausią liežuvio dalį. Išvirus, išgriebkite, pakiškite po šalto vandens srove ir nulupkite. Dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje.
2. Padažui visus išvardintus ingredientus sudėkite į elektrinį smukintuva ir sutrinkite. Labai smulkiai nesmulkinkite, kad nesigautų piure, turi likti rupi struktūra.
3. Salotoms bulves išvirkite sūdytame vandenyje kartu su lauro lapu. Išvirusias gerai nugarinkite. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais (man patinka ridikėlių griežinėlius užpilti šaltu vandeniu ir šiek tiek palaikyti. Griežinėliai gražiai išsiriečia ir paskaidrėja). Sumaišykite šiltas bulvytes su ridikėliais, petražolėmis ir aliejumi pagardinkite actu ir aliejumi.
4. Liežuvį supjaustykite ir patiekite su padažu, bulvių salotomis ir kiaušiniais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos