Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. apie 1 kg
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Varškė 2 valg. š. švelnios
- Džiūvėsiai 4 valg. š. maltų; dar šiek riek reikės apvoliojimui
- Česnakai 1 skiltelės susmulkinta arba sutrinta presu
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. šviežių kapotų: krapų, petražolių
- Aliejus 0,5 st. kepimui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kalafiorą išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas. Atvėsinkite, nupjaukite tik pačius kiečiausius koto kraštelius (jei tokių apskritai yra), o likusį minkštą išvirusį kalafiorą sutrinkite, arba sumalkite, arba susmulkinkite iki vientisos masės elektriniu kombainu.
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Įmaišykite varškę, sudėkite kalafioro masę, suberkite džiūvėsius, česnakus, žaumynus, įberkite druskos ir pipirų, ir gerai išmaišykite.
3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Mažame dubenėlyje pasiruoškite saujelę džiūvėsių. Šaukštu kabinkite kalafiorų masės ir dėkite į džiūvėsius. Pavoliokite masę džiūvėsiuose, kol ji visa aplips, tada rankomis formuokite rutuliukus, juos švelniai paplokite ir dėkite į įkaitusius riebalus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams