Ingredientai
- Cukinijos 6 vnt. jaunos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 3 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorų tyrė 1 valg. š.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Jautiena 250 g maltos
- Kietasis sūris 80 g tarkuoto
- Petražolės 1 sauja kapotų
Kaip gaminti
- Perpjaukite cukinijas per pusę, išskobkite jų vidurį, tačiau palikite apie 1 cm kraštus. Išskobtus cukinijos gabaliukus suberkite į įkaitintą keptuvę, pabarstykite žiupsneliu druskos, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir jį taip pat suberkite į keptuvę. Kepkite kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir išmaišykite.
- Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir tarkuotą kietąjį sūrį. Mėsą sumaišykite su troškintomis daržovėmis, įberkite druskos ir žolelių.
- Pasiruošta mase įdarykite cukinijas ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei