Ingredientai
- Jautiena 400 g išpjovos
- Bulvės 8 vnt. nedidelės
- Česnakai 1 skiltelės ir 10 vnt. askaloninių česnakų, dar vadinamų šaloto svogūnais
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Jautienos prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 100 ml
- Kmynai 5 g
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite česnako skiltelę, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.
2. Bulves nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Nuluptus askaloninius česnakus supjaustykite puselėmis.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite jautienos gabalėlius, baigdama kepti pasūdykite. Išdėliokite mėsą ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
4. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5. Baigdama kepti sudėkite puselėmis pjaustytus pomidorus ir jautieną, suberkite kmynus, atsargiai išmaišykite, uždenkite ir dar pakepkite porą minučių. Iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita