Ingredientai
- Jautiena 300 g minkštos
- Grybai 200 g Grybų padažui; mėgstamų
- Svogūnai 1 vnt. Grybų padažui
- Citrinos 1 vnt. Grybų padažui; nutarkuotų citrinos žievelių
- Riešutai 30 g Grybų padažui; saujelė kedrų
- Garstyčios 1 arbat. š. Grybų padažui
- Kmynai 1 arbat. š. Grybų padažui; skrudintų
- Sviestas 2 valg. š. Grybų padažui
- Balzaminis actas 1 valg. š. Grybų padažui; natūralaus
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežių
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Grybų padažui
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, įtrinkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir smulkintų rozmarinų mišiniu, suformuokite dailius kepsnius ir 2 val. palikite pastovėti – kad įsigertų prieskoniai. Tada iškepkite juos ant didelės ugnies.
2. Skrudintus riešutus, kmynus, žoleles ir citrinų žieveles gerai sugrūskite grūstuvėje.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai jis dailiai pagels, sudėkite smulkintus grybus ir pakepkite, kol grybai suminkštės. Tada sukrėskite riešutų ir žalumynų mišinį, sudėkite garstyčias, supilkite balzaminį padažą, dar kiek pakaitinkite, jei reikia, pagal skonį pasūdykite ir užpilkite ant didkepsnių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita