Ingredientai
- Jautiena 1 vnt. 8 cm storio filė gabalas
- Gražgarstės 1 sauja
- Parmezano sūris 1 vnt. gabalėlis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Iš šaldytuvo mėsą išimkite tik prieš pjaustymą. Prieš tai pasiruoškite labai aštrų didelį peilį, maistinės plėvelės gabalą ir vidutinio dydžio puodą tvirtomis rankenomis.
2. Ant lygaus paviršiaus patieskite maždaug 60 cm ilgio maistinės plėvelės gabalą. Dėkite ant jos po plonai atpjautą mėsos gabaliuką ir uždenkite maistine plėvele, kad mėsa būtų apgaubta iš viršaus ir apačios. Tada dėkite ant viršaus puodą ir, laikydami už rankenų, spauskite, kiek turite jėgų. Tada apverskite mėsą, esančią maistinėje plėvelėje, ir vėl spauskite, kol mėsa bus labai plona. Atsargiai išimkite mėsą iš plėvelės ir dėkite į lėkštę. Taip pakartokite daug kartų, kol mėsos gabalas bus supjaustytas, o gabalėliai išploti.
3. Ant mėsos užberkite druskos, pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, užpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus.
4. Patiekite su gražgarstėmis ir parmezano drožlėmis (jas galite gauti tiesiog patarkavę parmezano gabaliuką bulvių skustuku).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos