Ingredientai
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Imbieras 1 žiupsnelis gabalėlis apie 1 cm
- Česnakai 1 skiltelės nedidelė
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Medus 1 valg. š.
- Jautiena 450 g 3 jautienos didkepsniai (150 g)
Kaip gaminti
- Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite.
- Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Aliejų gerai išmaišykite su druska, pipirais ir medumi, supilkite kitus ingredientus.
- Nuplaukite jautienos didkepsnius, nusausinkite ir sudėkite į marinatą.
- Marinuokite maždaug 30 min. (pagal pageidavimą galima ilgiau).
- Kepsninėje kepkite apie 6–8 min., esant tiesioginiam, dideliam karščiui.
- Gaminimo trukmė: 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).