Ingredientai
- Jautiena 500 g išpjovos
- Jautienos prieskoniai 10 g pusė pakelio jautienos didkepsnių prieskonių
- Aliejus 50 ml
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - jautienai ir morkų rutuliukams
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Bulvės 450 vnt. apie 200 g (2 vnt.) garnyrui ir 250 g morkų rutuliukams
- Šparaginės pupelės 200 g garnyrui
- Žirniai 200 g ankščių - garnyrui
- Svogūnai 1 vnt. garnyrui
- Sviestas 50 g garnyrui
- Morkos 250 g morkų rutuliukams
- Manai 40 g morkų rutuliukams
- Žalumynai (mėgstamų - morkų rutuliukams) 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. morkų rutuliukams
- Džiūvėsiai 50 g maltų - morkų rutuliukams
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai.
2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite virtas ir sumaltas bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus žalumynus, manų kruopas, pagal skonį pasūdykite, gerai išmaišykite.
3. Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite riebaluose, kol pagels.
4. Bulves nušveiskite šepetėliu ir iškepkite orkaitėje.
5. Šparagines pupeles ir žirnių ankštis kelias minutes pakaitinkite garuose, tada su smulkintu svogūnu ir druska apkepkite svieste.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita