Ingredientai
- Jautiena 300 g minkštos
- Česnakai 2 skiltelės
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Svogūnai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. pusė ankšties
- Pomidorai 250 g indelis konservuotų pomidorų be odelių
- Porai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį trijų pipirų mišinio
- Jautienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. šviežių; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite jautienos prieskoniais, pipirais, pagal skonį pasūdykite.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose, tada sudėkite mėsą ir iš visų pusių gerai apkepkite.
3. Kai mėsa pasidarys dailiai gelsva, į keptuvę sumeskite smulkintus porus, gabalėliais pjaustytą papriką, išvalytą ir smulkintą aitriąją papriką ir viską dar apie 4 min. patroškinkite. Tada pilkite pomidorus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių.
4. Tiekite su šviežiais raudonėliais.
5. Guliašą galite gardinti grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita