Ingredientai
- Jautiena 500 g sprandinės
- Bulvės 5 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. raudona ir žalia saldžioji
- Česnakai 1 skiltelės
- Rūkytų paprikų milteliai: 1 arbat. š.
- Pomidorų pasta: 2 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 2 vnt. kvapnieji grūdeliais
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Miltai 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. šlakelis
- Petražolės 1 valg. š.
- Jautienos sultinys 1 l
Kaip gaminti
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką.
2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą. Kepinkite apie 5 min. ir užpilkite sultiniu, pasūdykite.
3. Į puodą įmeskite lauro lapelius, pipirų grūdelius, suberkite paprikų miltelius ir troškinkite maždaug valandą arba kol mėsa taps minkšta. Paprikas ir bulves supjaustykite nemažais kubeliais, suberkite į guliašą ir patroškinkite dar apie dvidešimt minučių, įmaišykite pomidorų pastą, paskaninkite pipirais. Patiekiant papuoškite petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita