Ingredientai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Porai 1 vnt. didesnis
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Jautiena 400 g minkšta
- Aliejus 2 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 5 g
- Imbieras 5 g maltas
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai malti, baltieji
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
- Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
- Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
- Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
- Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
- Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita