Ingredientai
- Salierai 1 vnt. šaknis
- Druska 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt. batymai
- Pomidorai 4 vnt. vyšniniai
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Rozmarinai 5 g šakelė
- Obuoliai 1 vnt.
- Actas 20 ml
- Cukrus 20 g
- Morkos 100 g
- Paprikos 100 g
- Sviestas 20 g
- Vanduo 200 ml
- Jautiena 120 g išpjova
- Topinambas: 1 vnt.
- Kava 30 ml stipri
- Bulvės 100 g
Kaip gaminti
- Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.
- Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos).
- Obuolį nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite šerdį, apvirkite vandenyje su cukrumi ir actu.
- Vyšninių pomidorų odelę įpjaukite ir sudėkite juos į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 10 sek., kol odelė pradės atsiskirti nuo pomidoro. Į 120 °C įkaitintą aliejų su rozmarino šakele sudėkite pomidorus su nuluptomis odelėmis.
- Topinambus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais (1 mm storio) ir apie minutę kepkite verdančiame aliejuje, kol šie taps traškūs.
- Paprikas apie 15 min. kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol jų odelė pajuoduos. Nulupkite paprikų odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Sviestą įdėkite į puodą. Kai jis pradės putoti, sudėkite morkas ir paprikas, užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės, paskaninkite druska ir viską sutrinkite rankiniu trintuvu.
- Jautienos išpjovą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite iš visų pusių keptuvėje (apie minutę) ir 7 min. pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę.
- Jautieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, įdėkite į lėkštę, aplink sudėkite topinambų traškučius, iš druskos „kiauto“ išlaisvinto saliero ir kavoje virtų bulvių gabaliukus. Įpilkite šiek tiek trintų daržovių tyre ir patiekite į stalą. Skanaus!