Ingredientai
- Jautiena 200 g išpjova
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių ir skiltelė citrinos
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Pomidorai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
2. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais grėžinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, alyvų aliejų, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite.
3. Jautieną apšlakstykite padažu, puoškite pomidoro ir citrinos skiltelėmis. Prie šio patiekalo labai tinka gražgarstės, kietasis sūris ir kaparėliai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita