Ingredientai
- Jautiena 1 kg filė
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Sultys 5 valg. š. citrinų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti - pagal skonį
- Medus 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 50 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.
3. Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.
4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.
Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai