Ingredientai
- Jautiena 500 g 500 - 600 malta
- Svogūnai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis stambiai malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Maltos mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pievagrybiai 100 g 100 - 150
- Sūris 70 g 70 - 100 tarkuoto fermentinio
- Majonezas 2 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Jautienos faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, kiaušiniu, pipirais, druska ir maltos mėsos prieskoniais. Iš faršo formuokite suplotus kepsnius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
2. Sudėkite kepsnius į aliejumi apšlakstytą skardą. Kitą svogūną supjaustykite ir apkepkite su griežinėliais pjaustytais pievagrybiais, pagardinkite pipirais ir druska.
3. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu. Ant kepsnių uždėkite sūrio mišinio, kepintų pievagrybių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol sūris išsilydys.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė