Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š.
- Jautiena 1500 g 1,5–1,8 kg jautienos sprandinės
- Druska 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Morkos 2 vnt. didelių
- Salierai 1 vnt. gumbas
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 60 g
- Rozmarinai 1 žiupsnelis kelios šakelės šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
- Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių.
- Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve.
- Susmulkinkite morkas, salierą ir svogūną. Suberkite į orkaitėms tinkamą keptuvą, dėkite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, iki daržovės išskirs sultis.
- Sudėkite sviestą ir dar maišydama kepinkite apie 5 minutes.
- Suberkite smulkintus rozmarinus, išmaišykite.
- Ant viršaus padėkite mėsą ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 2,5–3 valandas. Jei reikės, prieš tiekdama pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita