Ingredientai
- Jautiena 800 g nugarinės arba išpjovos
- Pievagrybiai 400 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Kumpis 200 g plonai pjaustyto vytinto
- Vynas 200 ml baltojo
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nugarinę nuvalyti, kad neliktų plėvelės ir kremzlių. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti iš visų pusių, kad jautiena viduje liktų sultinga.
2. Stambiai supjaustyti pievagrybius ir apkepinti keptuvėje kartu su česnaku. Supilti vyną, pagardinti druska, pipirais, persilado prieskoniais ir patroškinti, kol nugaruos skystis. Grybus su česnaku (be skysčio) sudėti į trintuvą ir susmulkinti.
3. Ant sluoksniuotos tešlos lakšto dėti vytinto kumpio riekeles, paliekant tešlos šonus tuščius. Ant kumpio paskleisti grybus. Ant viršaus dėti jautienos nugarinę ir uždengti tešla. Mėsa turi būti visiškai padengta ir vytintu kumpiu su grybais. Kad tešla neatliptų, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir užlipdyti. Tešlos perteklių nupjauti. Viršų galima dekoruoti tešlos juostelėmis bei aptepti kiaušinio plakiniu.
4. Kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. (priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio). Jei kepate naudodami termometrą, kepti reikia tol, kol mėsos temperatūra pasiekia 58°C.