Ingredientai
- Jautiena 800 g malta
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Bandelės 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis maltos
- Kmynai 4 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorai 400 g savo sultyse marinuoti pomidorai
- Alyvuogės 150 g žaliosios
Kaip gaminti
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.
2. Antrą svogūną bei česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sudėkite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir troškinkite 5 min.
3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus sudėkite kukulius, alyvuoges ir kepkite apie 20 min orkaitėje.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita