Ingredientai
- Jautiena 800 g malta
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Bandelės: 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kalendros 2 g žiupsnelis - maltos
- Kmynai 1 arbat. š. 0,5 maltų
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorai 400 g konservuoti savo sultyse, be odelių
- Vyšniniai pomidorai: 40 g
- Alyvuogės 150 g žaliųjų
Kaip gaminti
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
2. Antrą svogūną, česnakų skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes.
3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite apkeptus kukulius, vyšninius pomidorus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite žaliąsias alyvuoges.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė