Ingredientai
- Jautiena 1 kg nugarinės (kryžkaulio) mėsos
- Sviestas 5 valg. š. 3 šaukštai minkšto muštiniams ir 2 šaukštai bulvių košei
- Svogūnai 3 vnt.
- Juoda duona 200 g ruginės
- Druska 3 žiupsnelis arba pagal skonį
- Grybai 8 vnt. džiovinti
- Alus 1 st. šviesaus
- Bulvės 10 vnt. košei
- Pienas 1 st. košei
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Agurkai 3 vnt. rauginti
Kaip gaminti
- Jautieną supjaustykite pusės delno dydžio bei 1 cm storio gabaliukais ir išmuškite. Pasūdykite ir palikite porai valandų pastovėti. Grybus valandą ar dvi pamirkykite vandenyje. Duoną sutarkuokite arba smulkiai sutrupinkite.
- Keptuvo dugną storai ištepkite sviestu, pabarstykite susmulkintų svogūnų, sutarkuotos duonos, įdėkite kelis grybus ir užklokite sluoksniu muštinukų, vėl dėkite sluoksnį susmulkintų svogūnų, sutarkuotos duonos, grybų – ir vėl muštinukų.
- Taip dėkite sluoksniais pagal keptuvo dydį, tačiau viršutinis sluoksnis turi būti svogūnai, duona, grybai ir sviestas. Užpilkite alumi (jei atrodo mažai skysčio, įpilkite ir grybų mirkymo skysčio).
- Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 40 minučių pažiūrėkite, ar mėsa jums tinkama (sausa ar vidutinė su krauju – kaip mėgstate), jei reikia, dar pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių.
- Kol mėsa kepa, išvirkite bulves, nusunkite, sutrinkite į bulvių košę su užvirintu pienu ir sviestu.
- Patiekdami įdėkite į lėkšte mėsos, grybų, užpilkite padažu, bulvių košę apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir kirskite į sveikatą su raugintais agurkais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai