Ingredientai
- Jautiena 1 kg 4 jautienos gabaliukai maždaug po 250 g
- Bulvės 6 vnt. garnyrui ir dubenėlis prieskoninių žalumynų padažo
- Aliejus 125 ml aptepui
- Sojų padažas 3 valg. š. aptepui
- Actas 2 valg. š. aptepui
- Garstyčios 1 valg. š. aptepui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. aptepui
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 valg. š. aptepui
Kaip gaminti
1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau.
2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu.
3. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Juo iš pradžių aptepkite bulvių puseles, paskui – mėsą (iš abiejų pusių). Viską išdėliokite ant grotelių ir vartydami kepkite maždaug 10 min. Kepdami patepkite likusiu aptepu.
4. Muštinius patiekite su susmulkintais ir su aliejumi sumaišytais prieskoniniais žalumynais.