Ingredientai
- Jautiena 4 vnt. nugarinės gabaliukai (2 cm storio)
- Gorgonzolos sūris 150 g
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 20 g
- Porai 1 vnt.
- Šalavijai 1 vnt. šakelė
- Vynas 100 ml Porto
- Kaliaropė 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.
2. Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš abiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet supilti grietinėlę, įberti persilado prieskonių, dėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
3. Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.