Ingredientai
- Jautiena 200 g filė
- Kalendros 1 valg. š. smulkintos
- Raudonasis svogūnas 20 g viena sauja smulkinto
- Sultys 1 valg. š. citrinų
- Žuvų padažas: 1-1,5 arbat. š. 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 2 arbat. š.
- Mėtos 5 g lapeliai
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras.
2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai supjaustykite.
3. Dideliame dubenyje išmaišykite svogūnus, kalendras, įpilkite citrinų sulčių, žuvų padažo, įberkite cukraus, aitriųjų pipirų. Suplėšykite mėtų lapelius ir užberkite ant viršaus. Salotas sudėkite ant jautienos riekelių. Aštrumui numalšinti salotas galite tiekti su jogurto ir citrinų žievelių padažu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita