Ingredientai
- Jautiena 400 g virtas liežuvis
- Kedrinės pinijos 150 g
- Gražgarstės 250 g
- Kriaušės 2 vnt. saldžios gerai prinokusios
- Sviestas 1 valg. š. kepti ir vyno padažui 1 šaukštas sviesto
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės Vyno padažui
- Miltai 1 valg. š. Vyno padažui
- Vynas 200 ml Vyno padažui; sodraus skonio sauso raudonojo
- Gvazdikėliai 3 vnt. Vyno padažui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. Vyno padažui; ryšulėlis prieskoninių žolelių: rozmarinų, šalavijų, lauro lapų, čiobrelių
Kaip gaminti
1. Jaučio liežuvį išmarinuokite pagal mėgstamą receptą ir iškepkite orkaitėje (arba išvirkite).
2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.
3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, patroškinkite kelias minutes svieste, tada į keptuvę įberkite rudąjį cukrų ir intensyviai maišydama dar pakepkite, kol gražiai apskrus.
4. Į lėkštę gražiai išdėliokite nuplautas ir nusausintas gražgarstes. Sukrėskite karštas keptas kriaušes ir dar šiltą riekelėmis supjaustytą liežuvį. Apibarstykite skrudintomis kedrinėmis pinijomis.
5. Salotas patiekite apšlakstytas vyno padažu. Jį ruoškite taip: česnaką susmulkinkite ir apkepkite 1 šaukšte sviesto. Įberkite 1 šaukštą miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, įmeskite į ryšulėlį tvirtai surištas prieskonines žoleles, gvazdikėlius, troškinkite apie 3–4 minutes. Nukaitusi keptuvę nuo ugnies, uždenkite ją dangčiu ir palikite dar 10–15 min., kad prisigertų prieskonių aromato.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant liežuvio ruošimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita