Ingredientai
- Jautiena 800 g be kaulų
- Miltai 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų tyrė 1 valg. š.
- Vynas 200 ml sauso raudonojo
- Jautienos sultinys 300 ml
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Sviestas 100 g
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite sviestą ir vėl dėkite mėsą.
3. Suberkite ant mėsos miltus ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sukrėskite pomidorų tyrę, maišydama supilkite vyną ir sultinį. Užvirinkite šiupinį, supilkite sojų padažą, uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 1 val. 30 min.
4. Keptuvėje trumpai pakepinkite smulkintą svogūną, kai svogūno gabalėliai taps perregimi, sudėkite juos į puodą su mėsa. Dar patroškinkite apie 15 min.
5. Jautienos šiupinį tiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba makaronais ir šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita