Ingredientai
- Jautiena 320 g brandintos išpjovos
- Granapadano sūris 180 g drožlių
- Gražgarstės 50 g
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pailgais gabaliukais supjaustykite jautieną. Gabaliukai turi būti labai ploni, tarsi gamintumėte „carpaccio“, bet netaisyklingų formų, panašūs į ranka suplėšytus skudurėlius (skudurėliai itališkai – „straccetti“).
2. Šiek tiek keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels – pašalinkite.
3. Suberkite mėsos „skudurėlius“ ir 2-3 minutes pakaitinkite. Kai kurie „skudurėliai“ gali likti rožinės spalvos.
4. Suberkite į keptuvę ir trumpai pakaitinkite pusę gražgarsčių lapelių.
5. Patiekdami karštus „skudurėlius“ lėkštėje, pasūdykite.
6. Pašlakstykite citrinos sultimis ir sulaistykite mėsos sultimis iš keptuvės, išdėliokite pakaitintas gražgarstes.
7. Pagardinkite granapadano sūrio drožlėmis ir likusiais šviežiais gražgarsčių lapeliais.
8. Pabarstykite pipirais iš malūnėlio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų