Ingredientai
- Faršas 400 g jautienos - kukuliams
- Svogūnai 1 vnt. 0,5 smulkiai pjaustyto - kukuliams ir 0,5- padažui
- Česnakai 7 skiltelės 3 - kukuliams ir 4 - padažui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. kukuliams
- Kuminai 1 arbat. š. po 0,5 - kukuliams ir padažui
- Druska 1 arbat. š. po 0,5 - kukuliams ir padažui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. po 0,5 - kukuliams ir padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. po 0,5 - kukuliams ir padažui
- Sviestas 1 valg. š. arba aliejus - padažui
- Pomidorai 1 kg padažui
Kaip gaminti
1. Į faršą sudėkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, prieskonius ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite 15 min.
2. Per tą laiką paruoškite padažą: pomidorus perpjaukite per pusę ir ištarkuokite pomidorų vidų stambia tarka, kad liktų tik pomidorų žievelės. Į pomidorų tyrę sudėkite prieskonius, smulkintus česnakus.
3. Iš mėsos suformuokite 1 cm skersmens mėsos kukulius. Juos pakepinkite keptuvėje apie 3 min, tada supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite keptuvėje ar puode apie 25 min.
4. Patiekite su skrudinta balta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita