Ingredientai
- Jautiena 1 kg minkštos
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 20 g
- Svogūnai 1 vnt. žiedeliais supjautytas
- Šafranas 1 arbat. š. truputis
- Imbieras 5 g maltų
- Cinamonas 1 arbat. š. ir pusė šaukštelio obuoliams
- Kalendros 50 g pluoštelis surištų į ryšulėlį
- Razinos 125 g
- Medus 3 valg. š.
- Obuoliai 3 vnt. rūgštūs
- Sezamo sėklos 1 valg. š. kepintų
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais.
2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lėkštę.
3. Supilkite į keptuvę likusį aliejų, sumažinkite liepsną ir 5 minutes kepkite svogūnus - kol suminkštės. Įberkite šafraną, imbierą, cinamoną ir dar 1 min. pakepti.
4. Įpilkite 400 ml vandens, įberkite 1,5 arbat. š. druskos ir pagal skonį maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite, į keptuvę vėl sudėkite apkeptąją jautieną, įmeskite kalendras (nesmulkintas). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 val.
5. Suberkite razinas, įkrėskite 1 valg. š. medaus ir troškinkite dar 30 min., arba tol, kol mėsa bus minkšta.
6. Kol mėsa troškinsis, obuolius supjaustykite skiltelėmis ir išimkite sėklides (lupti nereikia).
7. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir 10 min. kepkite obuolius dažnai pavartydama. Apliekite likusiu medumi (jei kietas - pašildykite), pabarstykite cinamonu ir kepkite dar 5 minutes, kol obuoliai karamelizuosis ir suminkštės.
8. Mėsą sudėkite į serviravimo indą, užpilkite padažu iš puodo. Patiekite karštą, su obuolių skiltelėmis bei apibarstytą sezamo sėklomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita