Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Sviestas 200 g arba taukai
- Grietinė 200 g
- Sultinys 150 ml arba vanduo
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Miltai 50 g mėsai apvolioti ir padažui sutirštinti
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustykite pailgais gabaliukais, maždaug 1 x 4 cm. Išmuškite juos, pabarstykite druska ir miltais.
- Keptuvėje įkaitinkite trečdalį taukų arba sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite ant labai didelės ugnies, kol ji tapsminkšta. Išimkite iš keptuvės.
- Svogūną supjaustykite griežinėliais, keptuvėje pakaitinkite antrąjį trečdalį taukų arba sviesto, suberkite svogūnus ir apkepkite. Išimkite.
- Keptuvėje pakaitinkite likusiusriebalus, įberkite šaukštą miltų ir kepkite, iki šie švelniai paruduos.
- Supilkite sultinį arba vandenį, grietinę, druską, pipirus, nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
- Tuomet sukrėskite pakepintus svogūnus ir mėsą. Išmaišykite ir kepkite apie dešimt minučių.
- Troškinį išpilstykite į sterilius stiklainius, maždaug per pirštą nuo viršaus neužpildykite.
- Pridenkite dangteliais, dėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą vandenį, užvirkite ir kaitinkite apie valandą. Iškaitintus konservus sandariai užsukite.
|
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita