Ingredientai
- Jautiena 800 g liesos kapotos
- Paprikos 3 vnt. raudonosios, pjaustytos kubeliais
- Svogūnai 3 vnt. susmulkinti
- Česnakai 4 skiltelės sutraiškytos
- Alyvuogės 8 vnt. žaliųjų, supjaustytų ketvirčiais
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Kuminai 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. arba sviesto
- Pomidorai 5 vnt. arba pomidorų savo sultyse
- Cheresas 3 valg. š.
- Razinos 0,5 st. juodųjų
- Migdolai 0,5 st. grūstų
Kaip gaminti
1. Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės. Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.
2. Atidėkite papriką, o kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį. Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.
3. Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.
4. Patiekite su virtais ryžiais.