Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 2 žiupsnelis mėsai ir padažui
- Rozmarinai 1 arbat. š.
- Pipirai 2 žiupsnelis mėsai ir padažui
- Morkos 4 vnt.
- Salierai 1 vnt. didelė šaknis
- Gelteklės: 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 10 g malto arbat. š
- Pomidorai 400 g konservuoti savo sultyse - padažui
- Kakava 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite stambiais kubeliais supjaustytas morkas, saliero šaknį ir geltekles, svogūno griežinėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, česnako milteliais.
3. Paruošti padažą: konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įmaišykite šaukštą kakavos ir nukelkite nuo ugnies.
4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į molinį kepimo indą, atsargiai išmaišykite, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite pabarsčius kapotais žalumynais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita