Ingredientai
- Jautiena 800 g
- Migdolai 100 g plokštelės
- Džiovintos slyvos 150 g
- Džiovinti vaisiai 100 g persikai
- Razinos 50 g
- Svogūnai 5 vnt.
- Mėsos sultinys 500 ml
- Morkos 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š.
- Karis 1 arbat. š.
- Kalendros 20 g ryšulėlis šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, suberkite maltą muskatą, cinamoną ir maišydami truputį pakepinkite.
3.Sudėkite morkas, mėsos gabalėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie valandą. Sudėkite svogūnus, kapotas kalendras, džiovintas slyvas, persikus, suberkite razinas, karį ir troškinkite dar apie 45 minutes. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.
4.Prieš tiekdami pabarstykite keptuvėje be riebalų skrudintomis migdolų plokštelėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita