Ingredientai
- Jautiena 1 kg (nugarinė)
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 5 skiltelės (sutarkuotos)
- Kalendros 1 sauja (kapota)
- Petražolės 1 sauja (smulkinta)
- Druska 0,5 valg. š.
- Juodieji pipirai 0,5 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis (dribsniai)
- Kiaušiniai 2 vnt. (kietai virti)
- Paprikos 0,5 vnt. (0,5 žaliosios ir 0,5 raudonosios)
Kaip gaminti
- Išpjaustykite jautienos nugarinę ir atverkite ją. Jei norite, kad mėsa būtų plonesnė, padaužykite ją virtuviniu plaktuku.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintas petražoles, kalendras, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir tolygiai pasiskirstykit ant mėsos.
- Kietai išvirtus kiaušinius ir paprikas supjaustykite juostelėmis, išdėliokite ant mėsos ir kruopščiai viską suvyniokite. Vyniotinį sutvirtinkite kepimo virvele, apibarstykite druska bei pipirais.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite vyniotinį. Kepkite apie 20 minučių. Baigus kepti, leiskite vyniotiniui pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Argentinos