Ingredientai
- Linų sėmenys 1 valg. š.
- Karijų riešutai 200 g
- Medus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. kokybiškos
- Kokosų drožlės 100 g nesaldintų ir dar saujelė apvoliojimui
- Juodasis šokoladas 120 g kokybiško
- Datulės 14 vnt. džiovintų, bet neperdžiovintų; be kauliukų
Kaip gaminti
1. Sumalkite linų sėmenis iki rupių miltų ir užpilkite pora šaukštų vandens, kad kiek pabrinktų – tai bus rutuliukų „cementas“.
2. Į elektrinį smulkintuvą berkite riešutus, druską, pjaustytas datules, kokoso drožles (saujelę pasilikite) ir, įjungę smulkintuvą, laukite, kol viskas bus susmulkinta. Sudėkite pjaustytą šokoladą ir datules ir dar kartą viską kartu smulkinkite, kol naujai įdėtos sudėtinės dalys taps mišinio dalimi.
3. Perdėkite gautą mišinį į dubenį, sudėkite medų, išbrinkusius linų sėmenų miltus ir labai gerai šaukštu ar ranka išmaišykite – turite gauti tirštą lipnią masę.
4. Sušlapinkite rankas ir formuokite nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Į lėkštę berkite likusias kokoso drožles ir apvoliokite rutuliukus jose.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite rutuliukus ir kepkite apie 15 min, kol kokoso drožlės taps švelniai auksinės spalvos.
6. Atvėsinkite ir laikykite orui pralaidžiame inde ilgiausiai 3 dienas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Užkandžiai