Ingredientai
- Vištiena 100 g kepta vištos krūtinėlė arba kalakuto kumpelis
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Varškė 200 g grūdėtoji
- Imbieras 1 arbat. š. po 0,5 arbat. š. tarkuoto imbiero salotoms ir užpilui
- Sėklų mišinys: 1 sauja
- Petražolės 10 g papuošimui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. užpilui
- Actas 1 arbat. š. balto vyno actas užpilui
- Medus 1 arbat. š. skystas medus užpilui (kietą medų galima pašildyti iki 40 °C šilumos)
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais.
- Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu.
- Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite.
- Pagaminkite užpilą, supilkite jį ant salotų ir išmaišykite.
- Papuoškite petražolėmis ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita