Ingredientai
- Miltai 380 g aukščiausios rūšies - papločiams
- Jogurtas 200 ml natūralus - papločiams
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. papločiams
- Vanduo 5 valg. š. 5-7 valg. š. virinto šalto - papločiams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. papločiams
- Druska 1 žiupsnelis
- Parmezano sūris 3 valg. š. tarkuotas - įdarui
- Pomidorai 3 vnt. įdarui
- Raudonasis svogūnas 1 g įdarui
- Kumpis 40 g vytinto - įdarui
- Gražgarstės 1 sauja
- Salotinės sultenės: 1 sauja
- Bananai 3 vnt. įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
- Aliejus 1 valg. š.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai.
2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandį pastovėti.
3. Nuplautus pomidorus, nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais, vytintą kumpį kiek pasmulkinkite. Nuluptus bananus supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio apvalų ar kampuotą lakštą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais baltaisiais pipirais, tarkuotu parmezanu. Ant viršaus išdėliokite smulkintus svogūnus, kumpį, bananus, pomidorus, pabarstykite raudonėliais.
5. Kepkite 180 0C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Prieš tiekdama ant viršaus paskleiskite šviežių gražgarsčių, sultenių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita