Ingredientai
- Persikai 5 vnt. 4-5 prinokę - putėsiams ir 1 - papuošimui
- Jogurtas 250 g graikiškas natūralus
- Miltelinis cukrus 100 g
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės ektraktas
- Želatina 1 arbat. š.
- Grietinėlė 250 g riebi plakamoji
- Želė 1 vnt. 1 pakelis citrinų arba persikų skonio želės - papuošimui
Kaip gaminti
- Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
- Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
- Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
- Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
- Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai