Ingredientai
- Grietinė 400 ml jogurtinė
- Moliūgų tyrė 400 ml
- Želė 2 vnt. 2 pakuotės persikinės želė
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Persikinę želę (iš karto abi pakuotes) paruoškite kaip nurodyta ant pakelio, bet kuo mažesniame kiekyje vandens (man pakako 120 ml.).
2. Tarkuotų moliūgų tyrę maišant pavirkite apie 5 min. ir atvėsinkite.
3. Jogurtinę grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Tiek į baltą, tiek į moliūginę masę supilkite vis maišant po pusę želės.
4. Baltą sluoksnį pilkite į mažą torto formą, įdėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings.
5. Moliūginę masę laikykite kambario temperatūroje. Jei ims stingti, įstatykite į dubenį su šiltu vandeniu. Jei norite, kad moliūgų tyrė būtų saldesnė, įdėkite paprasto arba vanilinio cukraus.
6. Geltoną masę užliejus ant sustingusios baltos masės, vėl laikykite šaltai. Kai sustings, papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita