Ingredientai
- Miltai 75 g šokoladiniam pagrindui
- Cukrus 100 g šokoladiniam pagrindui (ir dar šiek tiek papuošimui)
- Vanduo 125 ml karšto; šokoladiniam pagrindui
- Kakava 30 g šokoladiniam pagrindui
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. šokoladiniam pagrindui
- Soda 0,5 arbat. š. šokoladiniam pagrindui
- Kiaušiniai 1 vnt. šokoladiniam pagrindui
- Sviestas 30 g tirpinto; šokoladiniam pagrindui
- Cukraus pudra 2 arbat. š. šokoladiniam pagrindui
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Grietinėlė 200 ml riebios, skirtos plakti; kremui
- Želatina 15 g kremui
- Jogurtas 200 ml miško uogų skonio; kremui
- Šaldytos uogos 1 puodelis arba pagal skonį; kremui
Kaip gaminti
Iškepkite šokoladinį pagrindą:
1. Iki vientisos masės sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišykite kiaušinį ir sviestą.
2. Pusę tešlos supilkite į riebalais pateptą 20x20 cm dydžio kepimo skardą.
3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes.
4. Ataušinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
5. Tą patį padarykite su kita puse tešlos arba kepkite iš visos masės ir padalinkite pagrindą pusiau.
Paruoškite kremą:
1. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens išbrinkimui.
2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės, maskarponės sūrį sumaišykite su jogurtu, trintomis uogomis ir cukrumi (dėkite pagal skonį). Atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.
3. Želatiną kaitinkite tol, kol ji gražiai ištirps, sumaišykite su kremo mase.
Surinkite tortą:
1. Tortą rinkite atsegamoje formoje, prieš tai jos kraštus iškloję kepimo popieriumi. Dėkite šokoladinį pagrindą, ant viršaus tepkite kremo, vėl pagrindą ir užbaikite kremu.
2. Puoškite uogomis.