Ingredientai
- Sausainiai 200 g pagrindui
- Sviestas 100 g pagrindui
- Bananai 2 vnt. įdarui
- Kiviai 6 vnt. 4 - įdarui ir 2 - papuošimui
- Želatina 4 valg. š. įdarui
- Vanduo 1 st. ½ karšto - įdarui
- Jogurtas 500 ml natūralaus - įdarui
- Cukrus 70 g įdarui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - įdarui
Kaip gaminti
- Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą.
- Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite.
- Kivius susmulkinkite, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis. Ant mažos ugnies kaitinkite kivius apie 3 minutes, po to atvėsinkite.
- Į kivių masę supilkite jogurtą ir ištirpintą želatiną.
- Torto padą apdėliokite griežinėliais pjaustytais bananais ir užpilkite kivių bei jogurto mase.
- Tortą dėkite į šaldymo kamerą ir palikite 30-40 minučių, vėliau viską perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami papuoškite kivių griežinėliais.